Op deze pagina vind je meer informatie over de maatregelen die KOOS neemt en heeft genomen rondom het coronavirus. We updaten deze informatie regelmatig. Eerder geplaatste berichten zijn hier terug te vinden.

Update 1-4 Verlenging van de maatregelen genomen op 15 maart

De maatregelen zoals uitgelegd in de update van 16-3 zijn in ieder geval verlengd tot 28 april. KOOS volgt hierin de Nederlandse overheid. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de BASEcamps, te vinden op deze site.

16-3 Gevolgen van sluiten scholen en kinderopvang

Zondag 15 maart is besloten de scholen in heel Nederland vanaf maandag 16 maart 2020 te sluiten en is opgeroepen om sociaal contact zoveel mogelijk te beperken, wat betekent dat er zo min mogelijk fysiek contact is tussen mensen. Hiermee probeert de overheid de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Wat betekent dit voor de hulpverlening van KOOS? Om te beginnen zijn wij er nog steeds voor de (pleeg)gezinnen die ons nodig hebben! Onze medewerkers blijven bereikbaar, ook als dat niet of minder fysiek kan.

Geplande afspraken (op de BASEcamps, thuis of elders)

Onze professionals zullen contact met je opnemen over de manier waarop jullie afspraak plaatsvindt. We zullen afspraken zoveel mogelijk omzetten van fysiek bezoek naar telefonisch of beeldbellen. Onze professionals wegen continue zorgvuldig het belang af van het kind en gezin, de samenwerkingspartners en collega’s. Op belangrijke momenten kan de KOOS  professional jullie voorstellen om toch fysiek af te spreken. Als face-to-face contact cruciaal is en alle betrokkenen gezond zijn, maken jullie samen met de professional de afweging of dit kan en op welke locatie.

Hulp via KOOS bij een andere organisatie

Ontvang je hulp via KOOS bij één van onze partners, zoals een vrijgevestigde praktijk of een onderaannemer? Dan ligt de verantwoordelijkheid van het doorvoeren van en communiceren over de maatregelen bij deze organisatie. Zij hebben hier ook contact over met de betrokken professional van KOOS als dit impact heeft op de hulp die jouw kind en/of jouw gezin ontvangt. Je kunt voor vragen zowel bij de betreffende organisatie als bij de BASEcamp van KOOS terecht.

Bereikbaarheid

KOOS is van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de BASEcamps, te vinden op deze site. Mocht hier verandering in komen dan zullen wij dat op deze website laten weten.

Wil je handige tips en op de hoogte blijven over de maatregelen die worden genomen in de stad Utrecht kijk dan op https://www.jeugdengezinutrecht.nl/

We zetten met elkaar de schouders eronder. Ook nu we tijdelijk op een andere manier moeten werken. We zullen ons zo goed mogelijk inzetten voor gezinnen met hulpvragen rondom opgroeien en opvoeden.

Marian Dobbe

Bestuurder KOOS