Op deze pagina vind je meer informatie over de maatregelen die KOOS neemt en heeft genomen rondom het coronavirus. We updaten deze informatie regelmatig. Eerder geplaatste berichten zijn hier terug te vinden.

Update 19-09-2020

In de persconferentie van 28 september zijn landelijk strengere maatregelen aangekondigd. ‘Wij doen ons best, maar het virus doet het beter…’

Daarom is het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de basisregels:
– Houd 1,5 meter afstand
– Vermijd drukte
– Was je handen regelmatig en maak werkplek schoon
– Blijf thuis met klachten

 

Afspraken (thuis, op de BASEcamps of elders)
Een afspraak met onze professional kan bij jou thuis of op een van de BASEcamps plaatsvinden op 1,5 meter afstand. Van te voren zullen we vragen of alle betrokkenen gezond zijn. Ook zullen we met jullie overleggen hoe we de afspraak veilig vorm kunnen geven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de professional  een  mondkapje draagt. We blijven daarnaast ook nog steeds gebruikmaken van (beeld)bellen.

 

De aangekondigde maatregelen op 28 september gelden voor drie weken. Hoe wij gezamenlijk met deze maatregelen omgaan bepaalt of we na drie weken teruggaan naar regionale maatregelen of dat landelijke maatregelen nog verder worden aangescherpt. De professionals van KOOS doen alles om zich aan de maatregelen te houden. Wij verwachten dit ook van cliënten, zodat we samen sterk tegen corona staan.

 

Update 4-6 Afspraken op de BASEcamps

Als het nodig is kunnen afspraken weer plaatsvinden op de BASEcamps van KOOS. Dit zijn de maatregelen die KOOS heeft genomen om face-to-face afspraken op de BASEcamps veilig te laten zijn.

Update 28-4 Scholen per 11 mei weer open en andere maatregelen verlengd

In de persconferentie op 21 april is aangekondigd dat scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, per 11 mei weer open gaan. Hou voor meer informatie hierover de website van onze partners in de gaten. De overige maatregelen worden in ieder geval tot en met 19 mei verlengd. Wij volgen hierin de Nederlandse overheid. Als je vragen hebt kan je contact opnemen met een van onze BASEcamps.

Update 1-4 Verlenging van de maatregelen genomen op 15 maart

De maatregelen zoals uitgelegd in de update van 16-3 zijn in ieder geval verlengd tot 28 april. KOOS volgt hierin de Nederlandse overheid. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de BASEcamps, te vinden op deze site.

16-3 Gevolgen van sluiten scholen en kinderopvang

Zondag 15 maart is besloten de scholen in heel Nederland vanaf maandag 16 maart 2020 te sluiten en is opgeroepen om sociaal contact zoveel mogelijk te beperken, wat betekent dat er zo min mogelijk fysiek contact is tussen mensen. Hiermee probeert de overheid de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Wat betekent dit voor de hulpverlening van KOOS? Om te beginnen zijn wij er nog steeds voor de (pleeg)gezinnen die ons nodig hebben! Onze medewerkers blijven bereikbaar, ook als dat niet of minder fysiek kan.

Geplande afspraken (op de BASEcamps, thuis of elders)

Onze professionals zullen contact met je opnemen over de manier waarop jullie afspraak plaatsvindt. We zullen afspraken zoveel mogelijk omzetten van fysiek bezoek naar telefonisch of beeldbellen. Onze professionals wegen continue zorgvuldig het belang af van het kind en gezin, de samenwerkingspartners en collega’s. Op belangrijke momenten kan de KOOS  professional jullie voorstellen om toch fysiek af te spreken. Als face-to-face contact cruciaal is en alle betrokkenen gezond zijn, maken jullie samen met de professional de afweging of dit kan en op welke locatie.

Hulp via KOOS bij een andere organisatie

Ontvang je hulp via KOOS bij één van onze partners, zoals een vrijgevestigde praktijk of een onderaannemer? Dan ligt de verantwoordelijkheid van het doorvoeren van en communiceren over de maatregelen bij deze organisatie. Zij hebben hier ook contact over met de betrokken professional van KOOS als dit impact heeft op de hulp die jouw kind en/of jouw gezin ontvangt. Je kunt voor vragen zowel bij de betreffende organisatie als bij de BASEcamp van KOOS terecht.

Bereikbaarheid

KOOS is van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de BASEcamps, te vinden op deze site. Mocht hier verandering in komen dan zullen wij dat op deze website laten weten.

Wil je handige tips en op de hoogte blijven over de maatregelen die worden genomen in de stad Utrecht kijk dan op https://www.jeugdengezinutrecht.nl/

We zetten met elkaar de schouders eronder. Ook nu we tijdelijk op een andere manier moeten werken. We zullen ons zo goed mogelijk inzetten voor gezinnen met hulpvragen rondom opgroeien en opvoeden.

Marian Dobbe

Bestuurder KOOS