VACATURE

Wonen en werken, met een geweldige opdracht, op een prachtige plek…

Wil jij Utrechtse kinderen een veilige plek bieden in jouw gezinshuis?

Dit is je kans!

 

KOOS Utrecht zoekt voor een nieuw op te richten gezinshuis in Vleuten (een) gezinshuisouder(s). Samen of alleen, met of zonder kinderen, zolang je warmte, geborgenheid en een veilige plek kunt bieden, nodigen we je van harte uit om te reageren!

 

Wat is een gezinshuis?
Utrechtse kinderen groeien op in een gezin, bij voorkeur in hun eigen vertrouwde omgeving. In het eigen gezin waar dit kan, in een andere gezinsvorm wanneer dit nodig is. Een Gezinshuis is een plek waar kinderen en jongeren tot 21 jaar wonen, die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen. Het KOOS gezinshuis moet een Utrechtse plek worden waar deze kinderen veilig kunnen opgroeien. Samen met jou gaan we het gezinshuis inrichten en vormgeven. Je hebt dus de vrijheid om er echt jouw plek van te maken. Het wordt tenslotte je (t)huis!

 

Waarom is dit een unieke kans?
KOOS, de gemeente Utrecht en Portaal bieden je de mogelijkheid om dit pand in Vleuten in te richten als gezinshuis, inclusief ondersteuning door professionals van KOOS. In de wijk is een multidisciplinair team, zowel vanuit de basiszorg als de specialistische jeugdhulp aanwezig ter ondersteuning.

 

We werken in de stad vanuit de ambitie Wel Thuis: alle kinderen de kans bieden om zo thuis mogelijk en in een gezin op te groeien. Het gezinshuis en de bijbehorende tuin bieden voldoende ruimte voor een creatieve invulling in lijn met deze ambitie.

Grenzend aan het gezinshuis zijn woongelegenheden beschikbaar voor het realiseren van aanvullende ondersteunende vormen van hulp. Ruimtes die je kunnen helpen bij het realiseren van het gezinshuis dat jij voor ogen hebt. Denk aan doorgroeiplekken naast het gezinshuis voor jongeren om te oefenen met zelfstandigheid: er is van alles mogelijk!

We bieden je de kans om samen met ons een fijne plek in de wijk te creëren voor kinderen en jongeren die dat nodig hebben.

 

Wie zoeken we?
We zoeken (een) gezinshuisouder(s) met een groot hart, die een positief en stabiel leefklimaat kunnen creëren voor kinderen en/of jongeren, waarbij de kracht van het dagelijks gezinsleven centraal staat. Je staat voor zorg op maat en je durft buiten vastomlijnde kaders te denken, als dat nodig is. Daarnaast heb je oog voor het individu en de omgeving. Je werkt graag samen met ouders en legt de verbinding met het betrokken netwerk. We zoeken dan ook een sociaal betrokken ondernemer die invulling kan geven aan onze ambities voor kinderen en jongeren in Utrecht.

 

Wat neem je verder mee?

· Je kan kinderen en jongeren een stabiele gezinssituatie bieden.

· Je hebt (minimaal) een afgeronde MBO 4 opleiding in Zorg en Welzijn of ruime ervaring met hulp en ondersteuning aan kinderen en jongeren.

· Het is een pre als je SKJ-geregistreerd bent.

· Je hebt de ambitie om je eigen ondernemingsplan te ontwikkelen en tot uitvoering te brengen in samenwerking met de betrokken partijen (KOOS, Gemeente Utrecht, Portaal).

· Natuurlijk heb je affiniteit met de missie van KOOS en de gemeente Utrecht om die warme en veilige plek voor kinderen in de buurt te realiseren. Zie ook:

 

Waar staat KOOS voor?
Zorg voor jeugd (Gemeente Utrecht)

 

Algemene informatie

• Als gezinshuisouder ben je plaatsvervangend opvoeder en begeleider en ben je verantwoordelijk voor de (ortho)pedagogische aspecten van het verblijf van maximaal 4 kinderen/jongeren in een permanente 24-uurs situatie (7 dagen per week).

• Je werkt zelfstandig, als ondernemer of ZZP’er, in samenwerking met gezinshuis.com. Er is vanuit KOOS per kind een etmaalvergoeding beschikbaar.

• Je krijgt begeleiding en ondersteuning van de professionals van KOOS.

• Als gezinshuishouder word je gedurende je aanstelling huurder van het pand.

 

BIJZONDERE BAAN
De kinderen en jongeren wonen niet alleen in jouw huis, ze zijn echt een onderdeel van het gezin. Dat betekent dat werktijden niet standaard zijn en dat deze baan een flinke impact heeft op het hele gezin. We zoeken daarom een ouder of ouderpaar dat sterk in zijn of haar schoenen staat en met passie en met liefde het vak uitoefenen.

 

Reageren
Ben jij de gezinshuisouder die we zoeken? Laat ons weten wat jouw visie is en hoe jij denkt de kinderen en jongeren van Utrecht een warme en veilige plek te gaan bieden. Stuur je cv, inclusief jouw ideeën en motivatie, naar onderstaand mailadres. Als je geselecteerd wordt, nodigen we je uit op de locatie Waterbieslaan en krijg je de kans om het pand te bekijken en jouw plannen en ideeën verder toe te lichten.

 

Meer weten?
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Carien de Graaf op 06-22122167 of stuur een mailtje naar carien.degraaf@koosutrecht.nl