Zuidwest

KOOS heeft in elke wijk van haar gebied een BASEcamp. BASE staat voor Buurtgerichte, Ambulante, Specialistische Expertise. Een BASEcamp is een plek waar onze professionals jouw ontvangen en samenwerken met de collega’s uit de wijk. Hier voeren wij gesprekken met jou en jouw gezin als dat thuis of op school niet mogelijk is. Alle professionals met specialistische kennis werken vanuit een BASEcamp samen.  Hierdoor is KOOS altijd dichtbij.

BASEcamp Zuidwest

KOOS heeft in elke wijk van haar gebied een BASEcamp. BASE staat voor Buurtgerichte, Ambulante, Specialistische Expertise. Een BASEcamp is een plek waar onze professionals jou ontvangen en samenwerken met de collega’s uit de wijk. Hier voeren wij gesprekken met jou en jouw gezin als dat thuis of op school niet mogelijk is. Alle professionals met specialistische kennis werken vanuit een BASEcamp samen. Hierdoor is KOOS altijd dichtbij.

Wachttijd KOOS

KOOS heeft een wachttijd, maar we vinden het belangrijk om er voor kinderen, jongeren en ouders te zijn, ook als we je nog niet direct kunnen helpen. Als je een dringende vraag hebt kan je contact opnemen met het algemene telefoonnummer van dit BASEcamp en dan gaan we samen kijken wat passend is in jouw situatie.

Op deze locatie werken...

Chantal Huele

Corina van Marum

Hakan Ayyildiz

Noor van de Beek

Renate Maat

Renate Maat

Als orthopedagoog doe ik diagnostisch onderzoek en geef ik individuele – en gezinsbehandeling bij KOOS Utrecht. In mijn werk vind ik het prettig om samen met het gezin op zoek te gaan naar de hulpvragen, mogelijkheden en kansen. Ik werk graag vanuit samenwerking en gelijkwaardigheid, waarbij ik mij transparant, zorgvuldig en betrouwbaar inzet om het gezin een stapje verder te helpen. Ik vind het belangrijk om samen met het kind/jongere en de ouders op zoek te gaan naar de sterke kanten en de hulpbronnen.

 

Je kunt bij mij terecht als er sprake is van interactieproblemen binnen het gezin, maar ook voor hechtingsproblemen of ingewikkeld gedrag. Samen gaan we op zoek naar wat voor jullie als gezin werkt en geef ik jullie (praktische) handvatten om mee aan de slag te gaan. Wanneer je als ouder je kind (weer) beter begrijpt, ontstaat er ruimte om met een andere blik naar het gedrag te kijken en om daarbij aan te sluiten. Hierdoor ontstaat er meer rust in jullie relatie en daarmee meer rust in huis.
Daarnaast geef ik aan kinderen en jongeren individuele behandeling op het gebied van trauma, somberheid, piekeren of dwang. Maar ook als het op school niet lekker loopt of als er op meerdere levensgebieden moeilijkheden ervaren worden, kun je bij mij terecht.

 

Via handelingsgerichte diagnostiek gaan we samen uitpluizen wat de antwoorden zijn op de hulpvragen van het kind/jongere, ouders, school of andere betrokkenen. Hulpvragen kunnen zijn waarom je moeite hebt met school, waarom je snel boos en verdrietig bent of waarom je thuis steeds ruzie hebt. Door middel van handelingsgerichte diagnostiek kunnen we beter proberen te snappen waar je tegen aan loopt of waarom bepaalde dingen wat lastiger gaan. We gaan samen proberen te snappen hoe het komt, maar vooral wat we er aan kunnen doen. Hierbij wordt er ook voortdurend gekeken naar wat wel goed gaat.

Op zoek naar een andere locatie?